Середа, 24.04.2024, 06:03

Вітаю Вас Вельмишановний | RSS

Головна » 2014 » Лютий » 12 » Кубань
02:14
Кубань
Ще одна не дописана сторінка в підручниках історії України. Так-так саме історії України.
Історія української Кубані. Факти історії які неохоче розповідають історики Росії, але ж факти залишаються фактами.

Після входу в склад Російської імперії, на Кубань було переселено Чорноморське козаче військо, що й дало початок заселення території, яка була "подарована" козакам Катериною ІІ. Центром тут стало місто Нова Січ (Краснодар).
Українських переселень на Кубань було декілька хвиль: 1809-1811, 1821-1825, 1848-1849 рр. Однак весь цей час безперервно відбувається стихійне переселення на Кубань із України не лише козацтва, а й сіроми.
В 1917 була створена Кубанська Військова Рада, через рік було проголошено Кубанську Народну Республіку, а вже через декілька днів по закінченні сесії нарада членів Ради ухвалює резолюцію «Про прилучення Кубані на федеративних умовах до України»
За даними перепису 1897 р. 47,4% населення Кубанської області вважає українську мову своєю рідною.
Так само як і на території УРСР на Кубані був голодомор в якому постраждали багато українців.
За часів СРСР Кубань зазнала масової русифікації. А після падіння комуністичного режиму почав процес національного відродження.
Можливо, метою заселення Кубані, з боку російських царів та радянського керівництва, було винищення української національної свідомості, але ми з гордістю можемо сказати, що Кубань - це етнічна територія України!!!
Категорія: Історія України | Переглядів: 1475 | Додав: Maxim | Теги: Українці, Історія Українських земель, Україна, етнічна територія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]