Четвер, 28.03.2024, 19:53

Вітаю Вас Вельмишановний | RSS

Головна » Зовнішня політика
Президент України Віктор Янукович скористався запрошенням Президента США Барака Обами і поїхав на декілька днів у Вашингтон брати участь у Саміті з питань ядерної безпеки. Б.Обама "привітно чекав" своєї першої можливості особисто поговорити з В.Януковичем. У Вашингтоні Президент України також зустрічався з керівництвом Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Всесвітнього банку.

Напередодні поїздки В.Януковича у Вашингтон було заявлено, що під час візиту в США пріоритетом для Президента України будуть перемовини з керівництвом МВФ і Всесвітнього банку. Очікувалося, що перемовини "будуть служити поновленню активної співпраці України з цими фінансовими організаціями і залученню міжнародної фінансової допомоги для подолання кризових явищ в економіці України".

У Вашингтоні після зустрічі з українським лідером директор-розпорядник МВФ Домінік Ст ... Читати далі »

Категорія: Зовнішня політика | Переглядів: 1149 | Дата: 21.04.2010 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарів: (0)

Росія керується тією філософією, що весь світ налаштований проти неї... Конфлікт між Ющенком і Тимошенко послаблює позиції України на міжнародній арені...

Екс-міністр закордонних справ Польщі, професор Адам Даніель Ротфельд відповів на запитання УНІАН.

- Пане професоре, чи матиме, на Вашу думку, газова війна наслідки для європейської перспективи України?

- Поза дискусією, усе у житті має свою ціну, у тому числі й цей газовий конфлікт, який матиме для обох сторін як позитивні, так і негативні наслідки.

Не можна сказати, що в цій війні хтось однозначно переміг, а хтось однозначно програв. Кожен заплатив свою ціну.

Очевидно, що як Україна, так і Росія прагнули винести цю проблему на міжнародний рівень, адже зазвичай такого роду суперечки вирішуються на двосторонньому рівні.

Україна й Росія хотіли, аби Європу потрясло. У результаті європейці усвідомили, що не можна залишати справи такими, якими вони є. Українці хотіли показати, що росіяни їх дискримінують, ро ... Читати далі »

Категорія: Зовнішня політика | Переглядів: 1338 | Дата: 30.01.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарів: (0)

Зовнішньополітична діяльність України спрямована на забезпечення її національних інтересів і безпеки шляхом підтримання мирного і взаємовигідного співробітництва з членами міжнародного співтовариства за загальновизнаними принципами і нормами міжнародного права.
(Конституція України. Стаття 18)

Україна проводить виважену, послідовну та цілеспрямовану зовнішньополітичну діяльність, відповідно, основні напрямки її зовнішньої політики в цілому залишаються незмінними з часу проголошення незалежності у 1991 році.
Україна послiдовно й неухильно будує свою зовнiшню полiтику на основi беззастережного дотримання принципiв мiжнародного права, Статуту ООН та iнших мiжнародно-правових актiв. Така позицiя нашої держави закрiплена у схвалених Верховною Радою 2 липня 1993 р. "Основних напрямках зовнiшньої полiтики України" - концептуальним документом, на засадах якого базується та розвивається зовнiшньополiтична дiяльнiсть України.
Визначається три основнi напрями зовнiшньої п ... Читати далі »

Категорія: Зовнішня політика | Переглядів: 1051 | Дата: 30.01.2009 | Рейтинг: 0.0/0 | Комментарів: (0)