Четвер, 28.03.2024, 12:49

Вітаю Вас Вельмишановний | RSS

Головна » 2011 » Лютий » 13 » Українські організації, партії з національним світоглядом (націоналісти)
22:58
Українські організації, партії з національним світоглядом (націоналісти)

"Всеукраїнська організація «Тризуб» імені Степана Бандери"

"Бог - Україна - Свобода!"
Організація орденського типу, побудована на засадах традиційного українського християнства, ідеології українського націоналізму в лінії Степана Бандери, принципах добровільності і вузькофункціональності та побратимства. Створена не для виборювання влади для свого членства чи керівництва, але для культивування, поширення і реалізації української національної ідеї — побудови національної Української Самостійної Соборної Держави (УССД) з дієвою і всеохопною системою українського національного народовладдя.
Мета організації
Здобути, закріпити і розбудувати Українську Самостійну Соборну Державу — державу української нації на етнічних українських землях зі своїм власним суспільним ладом, відповідно до потреб і бажань українського народу, який би запевнив українській нації всебічний розвиток, усім громадянам України — Свободу, Справедливість, Добробут.
Заснована в 1993 році

"Всеукраїнське об'єднання «Свобода»"

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» (попередня назва - Соціал-Національна партія України) постало в результаті об’єднання активістів націоналістичних громадських організацій: Варта Руху, Студентське Братство, ОУМ «Спадщина», Українські Ветерани Афганістану.

За ідеологічну основу партії взято працю Провідника Організації Українських Націоналістів Ярослава Стецька «Дві революції».

Оскільки нація в розумінні партії - кровно-духовна спільнота, то основним принципом вступу до партії стала належність до української нації. До партії не приймали атеїстів та колишніх членів КПРС.

Діяльність
Протягом першої половини 1990-их рр. було налагоджено друк партійної газети «Соціал-націоналіст», організовано постійну охорону загонами СНПУ кількох соборів Української Православної церкви Київського патріархату, створено Надзвичайний Комітет Порятунку Нації і Держави, яким було організовано цілий ряд пікетувань Верховної Ради України з приводу відвернення загрози втрати Україною Криму та Чорноморського флоту. Восени 1993 р. для охорони акцій організованих Надзвичайним Комітетом Порятунку Нації і Держави СНПУ створює «народні охоронні загони», одягнені в чорну уніформу, щоб дистанціюватися від одягених у камуфляж УНСОвців. 22-24 вересня 1993 р. «народні охоронні загони» влаштували акти масової непокори біля приміщення Верховної Ради України [4].
У 1994 р. на місцевих виборах у Львівській області СНПУ отримала 10% голосів і представництво у Львівській обласній раді.
Протягом другої половини 1990-их рр. СНПУ долучила до своїх рядів маргінальні групи скінхедів та футбольних вболівальників. Преса звинувачувала СНПУ у кримінальних «розборках», в результаті яких в західних регіонах України були фізично винищені осередки кавказьких кримінальних угруповань [4]. У виборах 1998 року СНПУ взяла участь разом із ще однією ультрарадикальною партією «Державна самостійність України» у складі блоку «Менше слів».
Блок «Менше слів» отримав 0,17% або 45 155 голосів і зайняв передостаннє, 29-те місце. Але водночас СНПУ отримала і першого народного депутата у своїх лавах. Колишній хірург Олег Тягнибок, член Ради Уповноважених СНПУ, переміг в мажоритарному окрузі.
Наприкінці 1999 року керівництвом партії було прийняте рішення про формування молодіжного крила у вигляді товариства сприяння Збройним Силам та Військово-Морському Флоту «Патріот України», яке очолив Андрій Парубій. На парламентських виборах 2002 року СНПУ висувала своїх кандидатів виключно в одномандатних округах. Депутатський мандат отримує знову тільки Олег Тягнибок.
Утворена в 1991, зареєстрована в 1995

"Громадська організація «Патріот України»"

«Патріот України» — всеукраїнська мілітарна соціал-націоналістична громадська організація.

Програма
«Організація „Патріот України“ виступає за монорасове мононаціональне суспільство, збудоване на принципах Української національної величі та соціальної справедливості.»
«Патріот» висуває власну альтернативу демократичному політичному режиму — націократію — ідеологічний проект, що його розробив у 1930-их рр. один з ідеологів ОУН Микола Сціборський; основними засадами його є національна солідарність (надкласовість і антипартійність), авторитаризм (особиста відповідальність керівників усіх рівнів за свої дії), якісна суспільна ієрархія й дисципліна, суспільний контроль, самоорганізація та самоврядність. У державотворенні «Патріот» висуває концепцію «Великої України», кінцевою метою якої організація проголошує світове домінування.

Діяльність
Впродовж майже трьох років діяльності «Патріот України» відзначився цілою низкою громадських і політичних акцій, як внутрішньовкраїнської, так і зовнішньої спрямованості. Серед других слід відзначити пікетування посольства Німеччини 27 жовтня 2007 р. з вимогами скасувати промігрантський закон «Herz-IV» та пікетування МЗС України на підтримку Сербії проти самопроголошеної незалежності Косова 01 лютого 2008 р. Під патронатом організації проводили концерти націонал-патріотичної музики («Патріот-фест» з нагоди 100-річчя з дня народження Романа Шухевича, концерт пам'яті Ієна Стюарта, фестиваль паганської (язичницької) музики «Нав'я ніч») та презентація скандально відомої книги професора Анатолія Кіндратенка «Етнічні війни проти Українців».
Щорічно 14 квітня з нагоди річниці початку козацького повстання Коліївщини організація проводить «Марш Патріотів» — урочисту антимігрантську ходу. Її особливістю є те, що «патріоти», на відміну від інших організацій, виступають не проти нелегальної міграції, а проти іміграції в Україну взагалі. «Марш Патріотів» двічі (у 2006 та 2008 роках) проводили в Харкові й один раз (2007 року) в Києві. Крім того, щорічно організація проводить різноманітні акції в дні українських націоналістичних свят (День пам'яті Героїв Крут 29 січня, День Героїв 23 травня, День створення УПА 14 жовтня та інші).
Вже три роки поспіль «Патріот» скандально відомий також нічними смолоскипними ходами по студентських містечках Харкова, Києва та Чернівців з вимогами боротьби проти дискримінації українських студентів у вітчизняних вузах.
Заснована в 2005 р.

"Молодіжний Націоналістичний Конгрес"

Молодіжний Націоналістичний Конгрес (МНК) – всеукраїнська молодіжна громадська організація.
МНК є однією з найдієвіших і масових молодіжних організацій в Україні. На даний час це єдина організація, що працює в молодіжному середовищі відповідно до цілей і завдань, поставлених ОУН(р), з роботи з молоддю в царині вишколу членства, захисту прав та інтересів української молоді, пропаганди ідей українського націоналізму.

Основні напрями: - моральний, фізичний, професійно-фаховий вишкіл і виховання української молоді; - захист національних інтересів та прав української молоді; - пропаганда ідей українського націоналізму та ін.

"НЕБО"

«НЕБО» — запорізька обласна громадська молодіжна організація, основною метою якої є консолідація сил молоді Запорізької області на засадах українського державницького національного патріотизму, сприяння підвищенню фахового та світоглядного рівня молоді Запорізької області для подальшої її активної професійної та громадської діяльності, задоволення та захист соціальних, національних, економічних та інших спільних інтересів своїх членів, всебічне сприяння ініціативам молоді, реалізація її ідей, які спрямовані на розвиток і зміцнення Української держави та становлення громадянського суспільства, розвиток української освіти і культури.
Мета Організації: утвердження української національної ідеї, розвиток національної культури та свідомості мешканців Запоріжжя, патріотичне виховання молоді.

"Національний Альянс"

Національний Альянс – всеукраїнська молодіжна громадська організація, що була заснована в січні 2005 року, і об’єднала як окремих активістів Помаранчевої революції, так і певні цілі молодіжні середовища в більшості регіонів України.

Місією Національного Альянсу є сприяння становленню та розбудові Української Держави на принципах демократії, християнської моралі та традиційних світоглядових цінностях українського народу шляхом створення дієвої правої молодіжної організації, залучення молоді до активної громадської діяльності та збільшення ролі громади в суспільстві.
Гасло "Україна понад усе" має стати об’єднавчим чинником всіх українців зі Сходу на Захід, із Півдня на Північ.

"УНА-УНСО"

"УНСО - до штурму! УНА - до влади!"
3-4 листопада 1990 р. в місті Києві відбувся установчий з'їзд нової організації — Української Націоналістичної Спілки (УНС).
Вже за два місяці члени організації вступили в перший бій. 11 січня 1991 р. загону УНС, було довірено зі зброєю в руках, нести службу по охороні литовського парламенту.
Організація, яка відома сьогодні в широких колах народу під назвою УНА-УНСО, була створена 30 червня 1990 року в Києві у день річниці проголошення Самостійної України Проводом ОУН на чолі зі Степаном Бандерою.
30 червня 1990 р. створено Українську Міжпартійну Асамблею, котра об'єднала різні патріотичні групи, організації та партії. 19 серпня 1991 р., для боротьби з ГКЧП, УМА створює УНСО. 8 вересня 1991 р. УМА перейменовано в Українську Національну Асамблею (УНСО стає її структурним підрозділом) та отримує в народі назву УНА-УНСО.
Спочатку організація називалась УМА (Українська Міжпартійна Асамблея) і створили її люди, які розчарувались у демократичних партіях, типу Руху та УРП. У перший період зародження УМА нараховувала лише декілька десятків активістів, а імена лідерів були ще маловідомі, а тому противники не надавали їй серйозного значення. Були відсутні будь-які засоби та фінанси.
19 серпня 1991 р. в Москві відбувся заколот з оголошенням надзвичайного стану та створенням так званого ДКНС (ГКЧП). В перший день путчу загін УНС під командуванням Валерія Бобровича вирушив до Москви. В Києві на базі УНС почали формуватися загони Української Народної Самооборони для організації спротиву заколотникам. В армійських частинах працювали пропагандисти УНС, які підбивали військових виступити на боці УНС.
У зв'язку з проголошенням Незалежності 8 вересня 1991 р. було скликано VI сесію Української Міжпартійної Асамблеї. На сесії було прийнято рішення про перейменування Української Міжпартійної Асамблеї в Українську Національну Асамблею. Тож з VI сесії УНА почався новий етап політичної боротьби організації, відомої вже під назвою УНА-УНСО. Першим Головою УНА-УНСО став Юрій Шухевич, син головнокомандувача УПА — Романа Шухевича.
УНСО
Українська Народна Самооборона (УНСО) — парамілітарна організація, воєнізоване крило Української Національної Асамблеї.

Вся сила держави в єдності народу! Наша доля, лише у наших руках! Тільки боротьба за збереження виду, за збереження домівки і батьківщини, за збереження своєї держави - тільки така боротьба у всі часи давала людям силу йти прямо на багнети ворогів!
Слава Україні!

Категорія: Це цікаво!!! | Переглядів: 4503 | Додав: Maxim | Теги: націоналісти, Організації | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]